Recomanació digital del dia: “Jazz from Montreaux”

 In Noticies, recomanacions

Els arxius de la BBC són plens de tresors ocults. Des de les profunditats dels mars de Montreaux ens arriba la veu, disposada a pams del micro en una exhibició de domini vocal, de la gran Ella Fitzgerald (Virgínia, 1917-Califòrnia, 1996).
És 1977, la versió d’un famós tema d’Steve Wonder ens ho acaba de confirmar, però Ella sembla apostada entre les taules i el piano de qualsevol antre de jazz dels fabulosos anys 20, mentre desgrana les notes dels grans del gènere, amb un homenatge especial a Duke Ellington.
Considerada la major representant de l’scat (improvització vocal construïda amb síl·labes i paraules), la que va ser anomenada The First Lady of Jazz ens ofereix aquí un exercici d’estil i contenció, a més d’un estudiat recorregut pels grans moments de la història del jazz.

Aquí teniu una petita mostra del que fou el festival aquell any 1977:

Clicant aquí podeu veure la gravació d’Ebiblio.

I si voleu descobrir més recomanacions diàries, les trobareu a Biblioteca virtual > Destacats.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X