Recomanació digital del dia: “Algunes princeses són de plom”

 In Noticies, recomanacions

Algunes princeses són de plom / Núria Segarra Rodríguez. Fanbooks, 2017

Sota aquest títol de Algunes princeses són de plom un podria pensar que en aquesta novel·la hi trobarem princeses d’aquelles amb corona, vestits sumptuosos i regnes inabastables a les seves mans. Però no. En aquest cas se’ns parla d’un altre tipus de princesa. En realitat se’ns parla d’una noia normal i corrent que, com moltes altres noies normals i corrents, era la princesa de casa seva. I de tant anomenar-la tothom “princesa”, amb el sobrenom de princesa es va quedar.

Però la història concreta que ens narra aquesta novel·la va una mica més enllà de princeses de casa seva, ja que ens parla en primera persona de com la nostra protagonista va haver d’afrontar una experiència vital força complicada: la detecció -essent encara una adolescent- d’un limfoma. Un limfoma envers el qual la nostra princesa s’hi va enfrontar com tota una guerrera, mostrant-se dura i resistent. I evidenciant, d’altra banda, que si bé la majoria de la gent associa la imatge de les princeses a éssers delicats i fràgils, aquesta no n’era gens de delicada o fràgil.. ella va reaccionar com una autèntica guerrera/princesa de plom.

Com a cloenda d’aquesta ressenya heu de saber que, finalment, el limfoma va marxar però la princesa es va quedar aquí, entre nosaltres, gaudint d’una salut excel·lent i transmutada ara en escriptora/guerrera. I us avancem que un ocellet ens ha dit que la princesa en qüestió té en marxa diversos projectes literaris. Doncs benvinguts siguin i fins ben aviat!

Enllaç a l’exemplar d’Ebiblio

Clicant aquí podeu llegir l’entrevista que li van fer en motiu de la publicació de la novel·la.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X