Recomanació digital del dia: “La casa de les miniatures” de Jessie Burton

 In Noticies, recomanacions


La proposta de Jessie Burton, La casa de les miniatures, inclou una paraula de moda al títol, “Casa”, i es tracta de la primera obra de l’autora britànica, un debut molt exitós que va ser un gran èxit de vendes. Amor i obsessió, traïció i venjança, veritats amagades i sospites latents. El magnífic debut de Jessie Burton és una novel·la històrica absorbent de suspens embriagador que ja ha captivat milers de lectors.
L’any 1686, un dia de tardor, Nella Oortman truca a la porta d’una casa imponent del barri més ric d’Amsterdam, la capital cultural i econòmica de l’època. La jove, de només divuit anys, comença una nova vida: s’ha casat amb l’il·lustre comerciant Johannes Brandt, un home distant, molt més gran que ella, que la sorprendrà amb un regal de noces inesperat: una casa de nines esplèndida, rèplica de la seva nova llar. Ara bé, a la casa la que realment mana es la germana del Johannes, Marin, una dona de fort caràcter que no està disposada a facilitar-li la vida. El casament, com molts en aquells moments, havia estat un casament concertat, tot i que la jove Nella esperava que en algun moment sorgís alguna cosa … Amb el temps, la Nella, decebuda per la buidor de la vida conjugal i la freda rebuda familiar, dedicarà els dies a omplir la casa de nines amb unes miniatures de realisme prodigiós enviades per algú que amaga la seva identitat i que coneix tots els secrets del seu art… i també els de la família Brandt, totes aquestes figures van revelant els secrets dels habitants de la casa i li revelaran perills ocults i històries passades que posaran en dubte totes les seves creences sobre l’amor i el destí. La novel.la s’inspira en la impressionant casa de nines de Petronella Oortman, una rica holandesa, que va viure al s. XVII, de la que pren el nom la protagonista de l’obra tot i que la novel.la es totalment fictícia.   El seu estil recorda a les obres de Tracy Chevalier (El blau virginal, La noia de la perla, Àngels fugaços o La dama i l’unicorn) o Sara Waters (El llustre de la perla, Falsa identidad o Ronda nocturna), on els personatges femenins tenen tot el pes de l’obra i on les complicitats femenines tenen un paper cabdal Qui és l’autora? Nascuda a l’any 1982, va estudiar a Oxford i, actualment, viu a Londres. La casa de les miniatures és la seva primera novel·la, un debut extraordinari que s’ha convertit en un èxit de vendes rotund al Regne Unit, ha guanyat l’Specsavers National BookAward i ha estat triat el llibre de l’any per Waterstones.  

Aquí teniu un petit booktrailer amb l’autora:

Si voleu llegir-la cliqueu a l’enllaç.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X