Aquest mes als Clubs dels 15 i 1214

 In Noticies

Sabeu que T.A. Edison quan va inventar la bombeta no ho va fer pas sol? Ai, que gairebé us explico el final de la història! Tot llegint i comentant el llibre Edison, dos ratolins a la recerca d’un tresor, els integrants del Club Petits 15 hem observat, explorat, investigat i descobert un munt de coses! La narració i les il·lustracions de Torben Kuhlmann ens han atrapat, ens ho hem passat molt bé seguint un parell de ratolins en les seves aventures. Construir un submarí no és fácil, i per això l’autor ens mostra com es dissenya i es posa a prova.Hem fet de científics-lectors i ens ho hem passat molt bé!

Aquest mes de gener, el Club Grans 15 ens hem reunit per comentar la lectura de Dragon Boy de Guido Sgardoli. Una lectura que toca temes com el bullying i el coratge de ser un mateix que ha despertat en les noies i nois una discussió íntima i profunda sobre les seves realitats escolars i familiars, i que hem acabat amb el que representa per a cadascú “tenir coratge” i en quin moment s’han sentit amb aquest ànim a la vida.

Si bé la lectura del mes de desembre (“El corredor del laberint”) no va entusiasmar als lectors del Club1214, Wolfgang. El secret del pare (la segona part de Wolfgang. Extraordinari) ha sigut……. UN ÈXIT ESPATARRANT! La desena de joves que van venir a la sessió de gener estaven encantats amb la lectura!

  • Un noi molt amant dels còmics (i no tant de les novel·les) ha reconegut que el llibre l’havia arribat a enganxar de debò!
  • Una altra noia, que també havia llegit la primera part el curs passat amb el Club, segueix pensant que és la seva novel·la PREFERIDA, i que tant amb la primera com la segona part s’hi ha sentit molt IDENTIFICADA!

Què tenen els llibres de Laia Aguilar que agraden tant als joves? Doncs que són propers, àgils, trepidants, punyents i amb personatges poc corrents. El Wolfgang, per exemple, és un noi superdotat amb un gran coeficient intel·lectual, però amb molt poca intel·ligència emocional… Sempre mira a tothom per sobre l’espatlla, i es considera el millor. Tots hem reconegut que al principi del llibre no el SUPORTAVEM!

Però… com que el llibre està narrat per ell, ens ficarem dins del seu cap i entendrem per què actua així…. I qui sap, potser acabarem agafant-li una mica de “carinyo” (encara que sigui a l’última pàgina!). De fet, aquest mes hem comptat amb la PRESÈNCIA de la Laia Aguilar (això vol dir que l’hem tingut una horeta amb nosaltres perquè ens expliqués tots els secrets del llibre!!) i ella mateixa ha reconegut que volia que en Wolfgang fos un personatge ODIÓS que potser acabes ESTIMANT o ENTENENT (i que de passada també et fa riure una mica!).

Perquè… com us sentiríeu vosaltres si, de cop i volta, el vostre pare (que fins fa poc no coneixíeu, i que us cuida des de la mort de la vostra mare) s’enamorés d’una altra dona? I si aquesta dona tingués fills, i un gos, i no la suportéssiu?? I si el vostre pare amagués un secret que ho pot fer canviar tot?

Wolfgang. El secret del pare ens parlar de la importància de les segones oportunitats i ens recorda que hi ha més d’una mena d’intel·ligència (vuit concretament!). Les noies i nois del Club1214 l’han gaudit moltíssim, i ha sigut un luxe compartir la sessió amb l’autora del llibre… Mil gràcies per venir, Laia!

Per cert, encara hi ha places lliures per venir als clubs un cop al mes!

Us recordem que el Club Petits 15 és per a infants de 8-9 anys, el Club Grans 15 per als de 10-11 anys i el Club 1214 ja ho diu el seu nom …

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X