Vols investigar amb l’ICFO? Participa al NightUp Castelldefels

 In Noticies

Què és el NightUp Castelldefels? Un experiment col·laboratiu per investigar la importància del color en la contaminació lumínica on tothom hi té el seu paper, una oportunitat única de participar en un estudi científic dirigit per l’Institut de Ciències Fotòniques, un del centres de recerca especialitzats més prestigiosos d’Europa.

Encara que la llum artificial sigui important pel funcionament de la nostra societat, hem de fer-la servir correctament per limitar la contaminació lumínica. Els científics estan buscant ara més eines per entendre millor els seus efectes sobre el medi ambient i la nostra salut.

Els ciutadans podran fer fotos de llums artificials que vegin per Castelldefels a través de la web app del projecte; l’equip de científics del projecte analitzarà les fotos per crear un mapa de la distribució de la llum artificial i del seu color i el resultat permetrà entendre millor l’impacte de la llum en la salut i el medi ambient.

NightUp Castelldefels és la primera fase d’un projecte que pot escalar fàcilment a escala fins i tot global. Les biblioteques poden ser un agent fonamental de difusió del projecte entre la població.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X