Tertúlia Llegir el teatre: “La Rambla de les Floristes” de Josep Ma. de Sagarra

 In Noticies

portada La rambla de les floristesEl proper mes reprenem la tertúlia literària de teatre on comentarem alguns dels textos teatrals que es representaran durant la temporada al Teatre Nacional de Catalunya. El seu objectiu és donar a conèixer autors teatrals d’arreu del món, clàssics i contemporanis i ampliar el ventall de gèneres i lectures dels nostres usuaris.

Ja pots passar a recollir l’exemplar que comentarem el dijous 10 d’octubre a les 19 h pel vestíbul de la Biblioteca. Moderada pel personal de la Biblioteca.

Aquest mes llegirem un clàssic del segle XX, La Rambla de les Floristes de Josep Ma. de Sagarra.

A la Rambla de les Flors, s’hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina. Testimoni d’excepció de les agitacions polítiques, la parada de l’Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s’hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l’ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat.

Un clàssic del teatre català en què ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals en la nostra història recent. Per una banda, l’estrena va ser el març del 1935, mesos després que Lluís Companys proclamés l’Estat Català. Per una altra banda, l’obra està ambientada poc abans de la revolució de la Gloriosa de 1868, amb què es posaria fi a les tres dècades del regnat d’Isabel II.

Els usuaris que s’inscriguin a la tertúlia rebran d’obsequi el mateix exemplar. Tots els participants de la tertúlia tindran un 15% de descompte en l’entrada al TNC per veure una obra de la temporada 2019-2020.

Amb la col·laboració de:    

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X