A les darreres sessions del Club Grans 15 …

 In Noticies

Com molts de vosaltres ja sabeu, la Biblioteca organitza Clubs de lectura per a infants i joves de totes les edats perquè puguin comentar i parlar sobre un llibre que llegeixen durant un mes. Amb aquestes sessions conduïdes per professionals de la biblioteca i per especialistes en literatura infantil i juvenil, els participants s’ho passen bé, comparteixen les seves opinions i inquietuds amb nois i noies de la seva edat i també treballen l’expressió oral, el pensament crític, la creativitat i consoliden l’hàbit de lectura.

En un altre post ja us vam fer cinc cèntims del Club Petits 15, el club adreçat a infants de 8 a 9 anys. Ara li toca el torn dels més grans: el Club Grans 15, adreçat a nois i noies de 10 a 11 anys.

Tot seguit us comentem com han anat les últimes sessions:

portada El fantasma de CantervilleLa sessió del 10 de desembre del Club Grans 15 va estar dedicada a tot un clàssic; vam comentar El fantasma de Canterville d’Oscar Wilde. Després de resumir entre tots la història i aprendre’n una mica de la vida de l’escriptor, vam encetar un debat sobre els fantasmes i la seva existència o inexistència. Vam continuar la sessió d’una forma més creativa, tot imaginant un nou capítol per al conte que ens donés informació sobre un moment de la història que resta misteriós. Posteriorment, vam aprofitar les descripcions dels personatges que fa l’autor per fer les nostres pròpies il•lustracions dels personatges.

 

 

portada Violeta i la perla d'OrientLa sessió del 14 de gener es va centrar en la lectura de Violeta i la perla d’Orient, el primer volum de la sèrie de l’escriptora Harriet Whitehorn. Aquesta vegada, vam centrar-nos en descriure els seus personatges i en construir un nou cas que vam anomenar “Violeta i el collaret de Patiala”. Les nenes i nens van reflexionar sobre els motius i les coartades possibles per a cadascun dels personatges i van començar a construir l’estructura d’una nova història per a la Violeta.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X