A les darreres sessions del Club Petits 15 …

 In Noticies

Com molts de vosaltres ja sabreu el Club Petits 15 és el grup de lectura infantil de 8 a 9 anys de la nostra biblioteca. En aquest club s’hi reuneixen una quinzena de nens i nenes amb ganes de comentar i parlar sobre un llibre que es llegeixen el mes anterior i que permet treballar l’expressió oral, el pensament crític, la creativitat i, evidentment, fomentar l’hàbit de lectura.

portada Un any als boscosAixí doncs, a la sessió del passat 3 de desembre els infants van comentar l’obra Un any als boscos. El seu autor, H. D. Thoreau ens explica que va viure en contacte amb la natura i al club vam parlar de com d’important és estimar-la i respectar-la.

També vam descobrir que algunes persones porten un diari personal i després amb les notes que han pres escriuen un llibre.

Ens va fer pensar molt una il·lustració on apareixen tres cadires buides. En Thoreau va deixar escrit que una era per la solitud, l’altra per l’amistat i la tercera per la companyia: què volia dir amb això? Vam arribar a la conclusió que es referia a una forma de vida i a l’apreci per un mateix i pels altres (els amics, els veïns…).

 

portada Misteri de l'empire Maze TowerA la trobada del 14 de gener vam comentar i jugar amb el llibre El misteri de l’Empire Maze Tower dels autors japonesos Kamigaki i Maruyama.

Ens ho vam passar molt bé seguint les pistes (algunes de falses, que estaven allà per despistar-nos!), buscant els trencaclosques, llegint les notes misterioses i les peticions d’ajuda de personatges molt curiosos: el Sr. Dolç, el xef, el bibliotecari, la detectiu Carmen… i la seva gosseta Laberinta, que ens va agradar molt!

Aquest llibre és infinit: a cada doble pàgina vam trobar desenes de personatges, alguns de camuflats amb disfresses de Sherlock Holmes o gràcies als seus poders de transformisme. Ens vam fixar en la quantitat de colors utilitzats en les il·lustracions i que en totes les escenes sempre hi havia un os polar amagat!

Vam passejar pel parc d’atraccions, vam visitar la botiga de llaminadures, vam fer un bany nocturn en les piscines cobertes i finalment vam veure sortir volant el mateix Pare Noel! Nova Laberinta és una ciutat-llibre inoblidable.

La propera sessió serà el 4 de febrer i comentarem els Contes per telèfon de Gianni Rodari.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X