Llibre de la setmana: “Lucy”

 In Noticies, recomanacions

portada LucyL’editorial Les Hores recupera, en català, la novel·la Lucy, de Jamaica Kincaid, publicada per primer cop l’any 1990, i que aborda tres grans temes: classe, gènere i raça.

Res és el que sembla. Cada visió està condicionada pel punt des des del qual es mira i la idea de que allò aliè és sempre millor a allò propi. Una comparativa entre dues puntes del món, la vida d’una família humil en una petita illa caribenya, i el dia a dia d’una família de classe mitjana als Estats Units. I tot això, a través de l’experiència personal de la Lucy, una adolescent que viatja al nou continent per fer d’au-pair perquè vol trencar amb el passat i les convencion socials i culturals.

Els canvis i la trobada amb la realitat faran que maduri: des del clima i les comoditats, als valors socials, les relacions familiars, els luxes de l’aigua corrent, les aixetes d’aigua calenta i freda, les portes que presten intimitat, la distància de la família, una mare represora, una llar sense nevera, un paisatge marí a tres tons de blau, tranquil, acollidor i càlid… Lliçons de vida per a la Lucy: el rebuig, el somni, la felicitat, l’enyorança… i la realitat.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X