Llibre de la setmana: “Pequeño país”

 In Noticies, recomanacions

portada Pequeño país“En Burundi sucede como en Ruanda. Hay tres grupos diferentes, se llaman etnias. Los hutus son los más numerosos, son bajitos y tienen la nariz ancha. También están los twa, o sea, los pigmeos. Ellos, bueno, dejémoslo, sólo son unos pocos, digamos que no cuentan. Y luego están los tutsis, como mamá. Son mucho menos numerosos que los hutus; son altos y flacos, con la nariz fina y nunca se sabe qué se les pasa por la cabeza.”

Així és com el pare explica al Gaby una part de l’Àfrica. Pequeño país (Premi Goncourt des Lycéens, 2016) és la primera novel·la de Gaël Faye, escriptor i cantant de hip hop d’origen franco-ruandès. Tant ell, com en Gaby, varen ser protagonistes d’una vida feliç, fins que la història els va marcar.

Anys 90. Burundi, Ruanda, Zaire. En Gaby, mestís de pare francès i mare ruandesa, resideix amb la seva família i amics a Kinanira, una zona acomodada i occidentalitzada de Buyumbura, Burundi. Viu feliç el despertar propi de l’adolescència, entre la ingenuïtat i la pèrdua d’innocència, però també la trobada amb la violència, la por i les desigualtats, perquè ell forma part, indirectament i per herència, com a tants d’altres, d’un país i d’una població en guerra eterna entre tutsis i hutus, ètnies en conflicte malgrat compartir, en gran part, territori, llengua i religió. Una vida, dues realitats.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X