Pel·lícula de la setmana: “Stefan Zweig, adiós a Europa”

 In Noticies, recomanacions

portada Stefan Zweig, adiós a EuropaStefan Zweig, adiós a Europa  (Maria Schrader) és una biopic sobre el biògraf i intel·lectual jueu, escriptor de referència a Alemanya a principis del segle XX, que va haver d’abandonar la seva pàtria l’any 1932, censurat i perseguit pel nazisme. Tras fugir cap a París i Londres, finalment es refugia a Brasil, “un país exemplar de coexistència pacífica de races, classes i religions, de diversitat”.

La pel·lícula només es centra en els darrers anys de la vida de Zweig, 1936 – 1942, quan l’escriptor viatja amb la seva dona pel continent Americà, on és admirat, reconegut i aclamat per la seva obra literària, però també reclamat perquè es posicioni sobre Alemanya, cosa que troba totalment injusta i irrespectuosa cap a aquells que no han pogut salvar-se. Mostra un Zweig nòmada, privilegiat i molt influent, però emocionalment torturat, cansat i horroritzat pel camí que està prenent una Europa rica en el passat, però molt pobre en el present, on és impossible separar la intel·lectualitat de la política.

La fotografia, el paisatge i la llum contrasten, positivament, amb la tristesa de la història i del protagonista, un escriptor incapaç ja d’escriure que només busca viure en pau.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X