Llibre de la setmana: “Valentino”

 In Noticies, recomanacions

portada Valentino“L’obra literària de Natalia Ginzburg és brevetat, intensitat, psicologia, conflicte, tendresa i… elegància”

(De l’epíleg de Jenn Díaz: Paraules de veritat)

Natalia Ginzburg (1916 – 1991) va ser una de les veus més importants de la literatura italiana del segle XX. Entre la seva producció destaca un conjunt de novel·les breus: La strada che va in città (1942); È stato così (1947); Valentino (1951); Saggitario (1957); i Le voci della sera (1961).

Valentino és, encara que no ho sembli, un cop més, una història de dones: mare, germanes (la Caterina i la Clara), esposa (la Maddalena), tieta. Una història familiar d’amor incondicional, irracional i incomprensible. I una història de vides silenciades i secretes que s’intueixen subtilment entre línies, d’estil senzill i acurat.

 Perquè Ginzburg és l’escriptora de les petites coses i els petits moments de ¿felicitat?

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X