El Documental del mes: “Les noies d’Alba Daurada”

 In Noticies

portada Les noies d'Alba DauradaEl Documental del Mes és la branca de distribució del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona. Va néixer el 2005 amb l’objectiu d’apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que ens brinden els festivals i fora de les grans capitals.

E lproper dilluns 16 de 19 a 20.30 h. veurem el documental Les noies de l’Alba Daurada. Versió original en grec i anglès, subtitulada en català (95 min). Espai Margarida Xirgu.

“Què ha passat a Grècia?” es pregunta en veu alta el cineasta Håvard Bustnes a l’inici d’aquest inquietant documental. En els últims anys, la imatge d’un país amb platges assolellades i gent amigable ha estat enfosquida per ideologies polítiques properes al nazisme que s’encarnen en Alba Daurada, el partit que a les eleccions del 2012 va aconseguir 21 escons al Parlament grec.
Quan nombrosos membres destacats del partit són empresonats, les seves dones (entre elles la filla del líder Nikos Michaloliakos) agafen les regnes de la formació i continuen propagant el missatge. Totes elles tenen la suficient experiència per evitar escletxes en el discurs oficial i s’asseguren que les entrevistes que els hi fan queden com tal com volen. Però en un moment de distracció, el director marxa corrent amb la càmera i aconsegueix enregistrar imatges compromeses del partir neonazi. El material resultant, complementat amb imatges d’arxiu, no deixa cap dubte sobre el costat depravat d’aquest partit polític i revela l’abisme, cada vegada més clar, entre la realitat i la imatge que pretenen donar.

Si voleu ja podeu descarregar-vos la butlleta per votar i valorar el documental:

[wpdm_package id=’12880′]

 

 

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X