Pel·lícula de la setmana: “Rehenes”

 In Noticies, recomanacions

portada RehenesRehenes (Rezo Gigineishvili) és una pel·lícula georgiana sobre Georgia.

Basada en fets reals, narra com un grup de joves, fills de l’elit intel·lectual i poderosa soviètica, intenta fugir de la URSS l’any 1983 segrestant un avió amb destinació Turquia, fet que desencadena un desastre personal i col·lectiu. Rehenes és un retrat político-social de tot un país, i especialment d’una generació, la “generació jeans”, privada de llibertat i castigada per la censura del règim comunista, que somnia amb un occident, possiblement, sobrevalorat.

Cal donar una oportunitat a Rehenes per l’apunt històric; l’escassa producció cinematogràfica georgiana que ens arriba; i la reflexió sobre què i qui és realment ostatge.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X