Pel·lícula de la setmana: “Frágil equilibrio”

 In Noticies, recomanacions

Frágil equilibrio“FRÁGIL EQUILIBRIO”, de Guillermo García López, és una de les darreres incorporacions a la nostra secció especial de Cinema Documental.

Al voltant d’una conversa amb l’expresident de l’Uruguai, Jose Mujica, i les seves reflexions sobre la humanitat i la civilització actuals, el capitalisme, l’esclavisme, la societat de mercat, la propietat privada i les malalties socials actuals, es presenten tres històries i tres continents diferents. “Salarymen” japonesos, marcats per la rutina, el sou i l’estatus social; joves africans subsaharians obsessionats amb saltar la tanca de Melilla buscant un futur possible a Europa; i famílies, víctimes de l’especulació immobiliària i dels desnonaments, intentant sobreviviure en una ciutat del primer món, Madrid.

Escenaris i testimonis connectats per petits detalls reveladors: una sabatilla, un tren, files de persones, un cementiri…  Elements comuns contextualitzats per pensar en la globalització, la interdependència, la sobrietat, l’austeritat, la llibertat individual, la felicitat, el temps, la vida, la dignitat i la seva fragilitat.

Una aposta “per un món sense fronteres amb regles ben definides” que facin possible un equlibri col·lectiu.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X