Llibre de la setmana: “Los invisibles”

 In Noticies, recomanacions

portada Los invisiblesAlgun cop heu somiat amb retirar-vos a algun lloc, desert, sense res, i trencar amb tot? Encara que sigui temporalment? Si així és, teniu una cita literària amb Los invisibles ,de Roy Jacobsen (Oslo, 1954), per viatjar a Barroy, una petita illa àrida del nord de Noruega, a prop del Cercle Polar Àrtic, habitada només per l’Ingrid i la seva família, tres generacions, que intenten sobreviure treballant el mar i la terra en condicions naturals molts dures i hostils, amb tempestes, gel, vent i demés.

Aquesta primera entrega de la trilogia Barroy mostra com el clima, el terreny, la vegetació, la fauna, el paisatge, fan la seva gent i el seu caràcter, i dóna visibilitat a uns herois quotidians que pateixen els efectes de la modernització i els canvis que viu el país a principis del segle XX. Perquè moltes vegades el gaudi d’uns passa pel sacrifici dels altres.

Los invisibles és una història de superació que pot resultar “exòtica” per a les generacions del benestar, noruegues, i d’arreu del món.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X