El Documental del mes: “Renda bàsica: una utopia possible?

 In Noticies

portada Renda bàsicaEl Documental del Mes és la branca de distribució del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona. Va néixer el 2005 amb l’objectiu d’apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que ens brinden els festivals i fora de les grans capitals.

Aquest mes teniu cita el dilluns dia 18 de desembre a les 19 h a la Sala Margarida Xirgu, podreu gaudir del documental Renda bàsica (Free Lunch Society) de Christian Tod. Versió original en anglès i alemany subtitulada al català (90 min). Espai Margarida Xirgu.

Renda bàsica garantida, sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical, que està de nou al cim de l’agenda social.

Treballaries si et paguen simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets i deures, i a un sistema econòmic burocràtic. La idea que tots els majors de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant o no divideix opinions. Però no en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals. Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes hi estan tots a favor, mentre que tots els altres grups polítics hi són contraris. La política i l’economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana. Farà la gent mandrosa? O els alliberarà? I què hi ha dels robots, que en un futur molt proper faran que la majoria dels treballs siguin redundants?

Per cert, al vestíbul de la Planta 0 hi trobareu una petita exposició de llibres relacionats amb el tema del documental.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X