Llibre de la setmana: “Desoriental”

 In Noticies, recomanacions

portada Desoriental“Contar el presente exige que vaya lejos en el pasado, que atraviese fronteras…”

Négar Djavandi (escriptora, guionista i directora de cinema franco-iraniana, 1969) ens regala la història de la família Sadr. Amb la Kimiâ, protagonista i narradora, fem un viatge generacional des del nord de Pèrsia, fins a l’ Europa actual, passant per l’Iran del Xa i l’aiatol·là Khomeini i Teheran, arribant a la França de les segones generacions, de la qual ella “ja forma part”.

Desoriental reflecteix el conflicte cultural i social que pateix l’Europa somniada, idealitzada, imaginada, anhelada, per aquells que van venir buscant l’oportunitat de llibertat, on l’única opció és la “desorientalització”. Llavors, parlem de viure o sobreviure? D’arrelament, integració o assimilació? Sentiment de pertinença?

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X