Llibre infantil de la setmana: “Un gran dia de res”

 In Noticies, recomanacions

portada Un gran dia de resUna casa al camp. Plou.

A dins de la casa hi ha una mare davant l’ordinador –acabant una feina- i un petit davant la consola -matant marcians per avorriment-.

La mare li treu la consola al nen i l’empeny cap a fora. El nen recupera d’amagat la consola i surt de mala gana. El temps no convida a passejar però comença a caminar i a baixar pel turó, i quan arriba a l’estany i esdevé una tragèdia: la consola cau a l’aigua i es perd…

La pèrdua de l’aparell serà el detonant per descobrir un món que fins aleshores havia passat desapercebut. La imaginació comença a treballar i descobrim els animalons que surten quan plou, els bolets i els fongs de mil colors, els tresors de sota terra, les olors, els raigs del sol lluitant entre els núvols, l’arc de Sant Martí, els arbres, l’aigua de pluja…

Pares preocupats per l’addició dels vostres fills a la tecnologia, aquest és el vostre llibre. Sovint ens preocupem molt pel temps que passen els nens connectats a consoles o dispositius mòbils i per la poca capacitat que tenen de passar el temps jugant a joc simbòlic o amb la imaginació. I quan deixem que la seva imaginació voli ens molesta el soroll que fan, o que els seus jocs no siguin tranquils, o que es taquin, o que es facin mal i aleshores els hi donem consoles, dispositius mòbils o teles perquè estiguin més tranquils.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X