Llibre de la setmana: “Las defensas” de Gabi Martínez

 In Noticies, recomanacions

portada Las defensas“Te educan para pensar que el esfuerzo tiene sus recompensas, que la familia te va a proteger y que la autoridad es justa, pero cuando pasa el tiempo descubres que todo eso es mentira…”

El peligro de la locura. El Mundo 1/4/17

Això afirma Gabi Martínez, escriptor i periodista, i  autor de Las defensas, la història de Camilo Escobedo, un metge neuròleg que, sotmès a les pressions, familiar i laboral, i al ritme de vida d’una gran ciutat, Barcelona, embogeix, i és ingressat en un psiquiàtric. Ha canviat el punt de vista, de metge a pacient, en un sistema sanitari perjudicat per la situació econòmica i política.

Perquè la línia entre el seny i la bogeria és gairebé imperceptible; perquè som cervell, estímul, acció – reacció i química amb possibles desajustos; perquè tots estem exposats; i perquè els símptomes i les patologies individuals podrien ser un reflex dels símptomes i les patologies socials.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X