Llibre de la setmana: “Hasta arriba” de W. E. Bowman

 In Noticies, recomanacions

portada Hasta arribaHasta arriba (1956) de W.E.Bowman (1911 – 1985) és, actualment, un llibre de culte per a escaladors, alpinistes, científics polars i muntanyencs. Des de la paròdia, cal contextualitzar el text en una època en què es batallava entre països per conquerir nous cims o cims més alts.

A la novel·la, l’objectiu és fer el Kurda Rarí, a l’Himalaia, una muntanya fictícia de 40.000 peus i mig.

L’expedició, desastrosa, està formada, entre d’altres, per un metge sempre malalt, un guia cartogràfic sempre perdut, un científic descol·locat, un lingüista que mai entén res, un cuiner terrorífic, un cap sense autoritat, i 30.000 porteadors. I en lloc d’oxigen molt xampany amb finalitats medicinals.

Un joc de paraules i una absurda sàtira aventurera des del més pur humor britànic. Alto y claro!

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X