Pel·lícula de la setmana: “Mustang” de Deniz Gamze Ergüven

 In Noticies, recomanacions

portada MustangMUSTANG és l’òpera prima franco – turca de Deniz Gamze Ergüven amb, segons alguns crítics cinematogràfics, elements propis de La casa de Bernalda Alba (de Federico García Lorca) i Las vírgenes suicidas (de Jeffrey Eugenides).

Turquia. Després de la pèrdua dels pares, cinc germanes són traslladades a una aldea per viure amb l’àvia i l’oncle. L’ambient familiar, patriarcal i la tradició asfixiaran la frescor, la il·lusió, el despertar i la llibertat pròpia de les adolescents (com la dels mustangs, cavalls salvatges).

A través de la germana petita, encara nena, contemplem un retrat d’extrems: el contrast entre l’Istanbul cosmopolita i somiat per les protagonistes, i les zones rurals, tancades i conservadores; la protecció de la dona i la connotació sexual de la feminitat; i els matrimonis concertats clandestins.

Una pel·lícula molt “lluminosa” malgrat els episodis foscos.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X