Llibre de la setmana: “Historia de un perro llamado leal” de Luis Sepúlveda

 In Noticies, recomanacions

12_historia-de-un-perro-llamado-lealEssent un cadell, Afmau *(lleial i fidel) va ser rescatat per un nawel *(jaguar) i criat en un poblat maputxe (poblat indígena de l’Araucania a Xile), on va créixer amb Aukamañ, el seu germà humà, un nen indi amb qui va aprendre a respectar la natura i la Mapu (Mare Terra). Ara, ja un gos pastor adult, maltractat i famèlic, narra, en primera persona, com viu, sense llibertat, amb un grup de caçadors blancs i destructors, que l’ obliguen a seguir el rastre d’un indi ferit. Alternant present i passat (enyorat) Leal comparteix amb el lector les seves vivències i sentiments.

Historia de un perro llamado leal és un homenatge de Sepúlveda a la narració oral dels seus avantpassats i una faula sobre els valors humans, la lleialtat i l’amistat, el respecte i la conservació de la natura, la idea de desenvolupament i les formes en què el “Primer Món” es relaciona amb les comunitats indígenes.

(*) Valor afegit: l’ús del vocabulari original maputxe i un breu diccionari al final del llibre.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X