Llibre de la setmana: “Tú no eres como otras madres” d’Angelica Schrobsdorff

 In Noticies, recomanacions

portada Tú no eres como otras madres“Vivir la vida con la máxima intensidad y tener un hijo con cada hombre al que amara”. Això es va prometre Else Kirschner (Berlín, 1893 – Gauting, 1949), i això va fer: Peter, Bettina i Angelika.
Tú no eres como otras madres és un llibre autobiogràfic, una novel•la de no ficció, escrita per Angelika Schrobsdorff (Friburg, 1927 – ).

Angelika reconstrueix la vida de la seva mare, Else, una dona alemanya, filla d’una família jueva de classe burgesa, rebel i inconformista, alliberada i independent, lluny d’acomplir amb el model conservador i tradicional de dona i esposa, que va viure amb intensitat màxima el Berlin bohemi dels anys 20 i l’eclosió cultural, però també l’horror de la Segona Guerra Mundial, el nazisme, el Berlín del i post III Reich, la postguerra, l’exili a Sofia (Bulgària), les persecucions i els bombardejos. Ho explica tot a través de records propis, transcripcions i fragments de correspondència; utilitzant alguns noms reals, i des d’una doble perspectiva: la pròpia, en primera persona, com a filla de la protagonista, i la de la seva mare, en tercera persona.

Tú no eres como otras madres és un document testimonial i, alhora, unes memòries col·lectives.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X