Llibre de la setmana: “Cocaína” de Daniel Jiménez

 In Noticies, recomanacions

portada Cocaína“És Cocaína, II premi Dos Passos, una novel•la autobiogràfica? No, és autoficció, ficció a partir de records i experiències.”

El periodista i bloguer Daniel Jiménez narra en format diari i en segona persona un any (2013) en la vida de Daniel, un jove madrileny que rebutja la societat en què viu però en la que alhora lluita per viure.
Diferència i integració, negació i acceptació, rebel•lió i alineament, aspiracions i fracasos, família, parella, feina, classe baixa – mitja, suïcidi… Abúlic, perdut, i socialment desmotivat, el protagonista té dues adiccions: la cocaïna i la literatura. Però… sobreviu amb o viu de? Són les seves vies d’escapatòria o el fang en què enfonsar-se?
Sobre la primera, plaer i excitacions instantànees i decadència i posterior hiperdecadència. Sobre la segona, un munt de referències, falagueria i crítiques a promeses literàries i escriptors i periodistes consolidats.
Cocaína és una novel•la realista i crua, i, indirectament, social i generacional.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X