Pel·lícula de la setmana: “Un día perfecto” de Fernando León de Aranoa

 In Noticies, recomanacions

portada Un día perfectoUn día perfecto és la darrera pel·lícula del director Fernando León de Aranoa, basada en la novel·la Dejarse llover de Paula Farias, voluntària de “Metges sense fronteres”. Rodada en anglès, compta amb una cartellera internacional encapçalada per Tim Robbins i Benicio del Toro.

Dècada dels 90. Un pou, un cadàver i una corda, i el treball d’un grup de cooperants d’una ONG que treballa per l’aigua potable als Balcans, just en el moment que les autoritats internacionals donen per finalitzada la guerra i ordenen la retirada dels “Cascos Blaus”, sense considerar la situació real i les carències de la zona i els seus habitants.

La pel·lícula testimonia una doble realitat:

  • la concreta que viuen persones anònimes, cooperants i població civil, en un lloc concret, aïllat, i sense sentit en zones de conflicte, atrapades en el temps, patint els danys colaterals de decisions alienes… on, què és un dia perfecte?
  • la personal i familiar d’aquests voluntaris quan tornen a casa seva a kms de distància… per fer front a l’altra realitat?
Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X