Llibre de la setmana: “Déu sense Déu: una confrontació” de Xavier Melloni i Josep Cobo

 In Noticies, recomanacions

portada Déu sense DéuInteressant assaig que mostra el diàleg entre dues persones que han reflexionat sobre el Déu dels cristians, les religions i la seva relació amb la transcendència, el diàleg interreligiós i amb la Modernitat, les “experiències” de Déu i el concepte de divinitat en general.

Com ja indica el subtítol, es tracta d’una confrontació entre dues visions bastant distanciades per no dir oposades. Al llarg del llibre hi trobarem un seguit de dicotomies: una concepció d’un Déu “interior” davant d’un Déu “amagat” i inaccessible, una concepció espiritual de la transcendència davant d’una altra més “externa”, imprevisible, desconeguda i “bíblica”, una visió satisfeta i consoladora davant d’una altra molt més sorprenent i inaprehensible, etc, etc.

Potser el més destacable de l’assaig és el fet que dóna veu a diferents visions i s’allunya una mica del llenguatge teològic i espiritual políticament correcte i en voga actualment.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X