Llibre de la setmana: “El sistema” de Ricardo Menéndez Salmón

 In Noticies, recomanacions

portada El sistemaEl sistema, premi Biblioteca Breve, de Ricardo Menéndez Salmón, és una distopia filosòfica i metafòrica, no lluny del món actual, sobre la identitat individual i col•lectiva, el poder, el sentit de la història i la cultura, i el futur de la humanitat com a espècie.
Una època futura, Història Nueva. Un arxipèlag, Sistema. Una illa, Realidad. Un nucli de poder, Dado. Dues forces: Propios i Ajenos, i un vigilant, el Narrador, com a protagonista, que narra en, primera persona, com un membre aliat i defensor del sistema passa a ser un element incòmode, una amenaça i un enemic pel fet de pensar, plantejar dubtes i qüestionar aspectes del sistema.

La novel•la s’estructura en 4 capítols, i cada capítol és un espai: La Estación Meteorológica, La Academia del Sueño, El Barco Aurora i La Cosa.

“Por orden de aparición , un lector atento descubrirá en El Sistema citas textuales de Gracq, Céline, Balzac, Barth, Domme, Carrère, Goethe, Nietzsche, Kafka, Homero, Gide, Conrad, Joubert, Musil, Blok y Coover.” [pàg. 327]

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X