Llibre de la setmana: “El primer hombre malo” de Miranda July

 In Noticies, recomanacions

portada d'"El primer hombre malo"El primer hombre malo ha suposat el debut con a novel·lista de Miranda July, artista multidisciplinar, cineasta i escriptora nord-americana.

La Cheryl Glickman, una noia d’uns 40 anys, neuròtica, que viu sola i treballa per a una organització dedicada a produir videos d’autodefensa femenina, narra, en primera persona, com canvia la seva vida en haver de conviure, de manera imposada i (irònicament ) sotmesa, amb la Clee, la filla dels seus caps, una jove d’uns 20 anys, capritxosa, violenta i provocadora.

La novel·la, particular i inclassificable, tracta temes tan bàsics com l’amor, el sexe, la martenitat i les relacions humanes, i ho fa des del retrat piscològic d’uns personatges estranys i particulars que es mouen entre la immaduresa, la fantasia, la ingenuïtat, l’obsessió, la ironia, la inseguretat i l’absurd, però que no fan res més habitual que trencar amb l’ordre i les normes pre-suposades i deixar-se anar.

Tot això amb unes pinzellades d’humor molt súbtil i personal que, possiblement, salven els moments en què el lector pot dubtar entre continuar o abandonar perquè no sap cap a on vol anar la història. Però sempre hi ha un “algo”, un gir (terrenal), que fa que tiri una mica més, i una mica més, i una mica més, fins al final. Serà el segell Miranda July?

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X