Pel·lícula de la setmana: “Walesa: la esperanza de un pueblo” d’Andrzej Wajda

 In Noticies, recomanacions

portada Walesa: la esperanza de un puebloWalesa. La esperanza de un pueblo és una biopic sobre el líder sindical Lech Walesa, membre del moviment revolucionari Solidaritat (primer sindicat independent del bloc soviètic) i Premi Nobel de la Pau l’any 1983.

Andrzej Wajda, director socialment compromès i considerat per alguns “un mite del cine obrer”, rescata l’any 2013, el perfil més polític, i no tan personal, de l’activista polonès, reproduint una entrevista concedida  per Walesa a la periodista italiana Oriana Fallaci l’any 1980.

Amb salts en el temps, entre 1970 i 1989, imatges d’arxiu en blanc i negre, i peces de rock reivindicatiu i inconformista, el film mostra com un obrer de drassanes, electricista, no intel·lectual, patriota, profundament catòlic i, sobretot, carismàtic, enderroca el govern polonès i qüestiona tot el règim comunista imperant a Europa de l’Est.

Walesa. La esperanza de un pueblo és, alhora, un retrat i un testimoni històric d’una època.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X