Llibre de la setmana: “Mujer sin hijo” de Jenn Díaz

 In Noticies, recomanacions

portada Mujer sin hijoMujer sin hijo (2013) aborda, amb una narrativa senzilla, una qüestió espinosa: la dona i la maternitat, com a desig o rebuig, voluntat o imperatiu, possibilitat o impossibilitat, experiència vital o instrument.

Jenn Díaz (Barcelona, 1988) planteja una distopia, la història de tres dones en un país en què, com a conseqüència d’una guerra, el govern imposa el Pla de Repoblació Nacional, promovent i donant suport a la maternitat fins a convertir-la en una obligació, i estigmatitzant, familiar i socialment, les dones que no poden o no volen ser mares.

La il·lustració de la portada? La bugadera de Toulouse-Lautrec, una dona cansada però amb la mirada perduda cap al món de fora, més enllà de la finestra. L’esperança?

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X