Llibre de la setmana: “Castor: la bombolla sísmica” de Jordi Marsal

 In Noticies, recomanacions

castor

terratrèmol

[LC][GG] [GL] Moviment vibratori, sacseig o tremolor de l’escorça terrestre, perceptible en una zona més o menys extensa, de durada breu, que pot ésser repetitiu, provocat per l’energia generada sobtadament a la litosfera i que es propaga en forma d’ones elàstiques, com a resultat de la relaxació sobtada d’un estat de forces produït per un moviment brusc entre compartiments rocosos.

Interessant investigació periodística sobre un dels darrers escàndols mediambientals, territorials i empresarials, que han afectat l’Estat espanyol. Al llarg del llibre hi trobem els elements característics dels grans negocis opacs en que s’hi veuen implicats governs de tots colors i empresaris de “rancio abolengo”, és a dir, els típics elements de la tant ibèrica cultura del pelotazo. I, sobretot, hi trobem la prepotència i el despreci cap a la democràcia i la transparència.

El llibre permet entendre com es gestà el projecte que tingué amb l’ai al cor les comarques del sud del Principat i del nord del País Valencià i la diferent actitud de la població afectada i de les diverses administracions implicades.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X