Pel·lícula de la setmana febrer “Citizenfour” de Laura Poitras

 In Noticies, recomanacions

02_Citizenfour_posterCitizenfour és el nom en clau “de l’home més buscat del món” i el títol del documental (a ritme de thriller polític) de Laura POITRAS sobre Edward SNOWDEN, analista informàtic de la NSA (National Security Agency), i la publicació dels arxius classificats que desvelaven els plans de vigilància i espionatge cibernètics governamentals dels Estats Units a ciutadans americans i líders mundials.

El film s’estructura en dues parts: una primera rodada a l’hotel de Hong Kong on Snowden explica als periodistes d’investigació Glenn Greenwald i Ewen MacAskill els secrets robats; i una segona, amb el treball posterior de mitjans de comunicació, governs i denunciants en diferents ciutats del món mentre l’informàtic rep l’asil de Rússia.

Citizenfour té una triple funció: testimonial; de denúncia política; i doblement reflexiva, sobre la privacitat i el servilisme d’internet, on, de forma voluntària, els usuaris deixen el seu rastre, i sobre la ingenuïtat i les conviccions ètiques que porten l’ésser humà a l’acció compromesa.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X