Llibre de la setmana novembre “Reformemos el islam” d’Ayaan Hirsi Ali

 In Noticies, recomanacions

reformemos2En aquest assaig l’autora expressa la seva tesi sobre el perquè del gihadisme i com afrontar-lo des d’Occident. Fugint del políticament correcte, és a dir, de la culpabilització dels països occidentals pel colonialisme i la política exterior americana, del relativisme extrem i del multiculturalisme mal entès, l’autora mostra sense ambigüitats les llavors violentes i pre-modernes de l’islam i, la necessitat de fer front al radicalisme donant suport a la minoria d’entre els musulmans que pretén dur a terme una reforma per “actualitzar” aquesta religió i ajudar-la a fer un salt del s.VII al XXI. En aquest interessant assaig hi trobarem una postura que tant rebutja l’islamofòbia com el seu revers, el bonisme i la manca d’esperit crític. En tot cas, el llibre no deixa indiferent ja que afronta el problema i no contribueix a amagar el cap sota l’ala com tants d’altres.

Recommended Posts

Comenceu a escriure i presioneu entrar per buscar

X